Hârezmî Eğitim Modeli 2022-2023 Yılı Çalışmaları Başladı

Harezmi Eğitim Modeli uygulayan okulumuzda projenin bu yılki çalışmaları başladı. Türkiye'de 395 okulda uygulanan   HAREZMİ EĞİTİM MODELİ, disiplinlerarası yaklaşımı yeniden yorumlayarak farklı disiplinlerin eş değerde yer aldığı, iş birliğini benimseyen, fen ve bilgisayar bilimi öğretimini, sosyal bilim dalları ile bütünleştiren, bilgi işlemsel düşünme becerilerinin hayata adapte edildiği, programlama ve öğretim araçlarının etkin kullanıldığı, robotik ve oyun tasarımı ile eğlenerek üreten, kendini sürekli güncelleyen disiplinlerarası bir eğitim modelidir.

Harezmi Eğitim Modeli Nedir?

•      Farklı disiplinlerin aynı sınıfta yer aldığı

•      Bilgi işlemsel düşünme becerilerinin problem çözme sürecinde kullanıldığı

•      Robotik ve oyun tasarımın öğrenme ortamlarında etkin yer aldığı

•      Programlama becerilerinin kazandırıldığı

•      Problem çözme sürecinde yaşam becerilerinin desteklendiği

disiplinler arası eğitim modelidir.

Hedefimiz

Hârezmî Eğitim Modeli;

•      disiplinler üstü düşünebilen, ezberden ve monotonluktan uzak,

•      düşündüklerini becerileri ile hayata geçirebilen, sanatla bilimi, bilimle

•      sosyal hayatı bütünleştirebilen, geleceğimizin teminatı çocuklarımızı çağın

•      yeniliklerine milli ve manevi değerler ile adapte etmeyi hedefleyen milli bir

•      eğitim modelidir.

Okulumuz öğretmenleri Nazife Yavuz (İngilizce), Sıddıka AVCI (Edebiyat),  Serap ÖKTEM (Coğrafya),   Meryem Kara ( Fizik) ve Derya DİŞKESER  okulumuz  9/D FSB ,10/C FSB ve 10/D FSB  Sınıf öğrencileri ile görüşme yaparak bu eğitimin içeriği ile ilgili bilgilendirme yapmış ve katılım sağlayan öğrencileri belirlemişlerdir. Programa katılım tamamen öğrenci talepleri ile gerçekleşmiş olup, eğitim saati olarak Cuma günleri 16.10 olarak belirlenmiştir. Dersimiz 2 ders saati olarak yapılmaktadır. Ders öncesi görevli olan arkadaşlar, hazırlık toplantılarını gerçekleştirmektedirler. Öğrencinin derste aktif katılımı ile tamamlanan ders sonrasında ise değerlendirme toplantıları planlanmaktadır.

12-12-202212-12-2022

Yayın: 12.12.2022 - Güncelleme: 22.01.2023 21:44 - Görüntülenme: 578