KİTAP DOSTLARI BULUŞUYOR

Okulumuzda kitap okuyan öğrencileri buluşturmak, aralarında dostluk oluşturmak amacıyla ''' adıyla bir proje başlattık.

Başlangıçta herkesi ilgilendiren bir konu seçtik 'Sosyal medya ve sanal dünya '

Bu konuyla ilgili akademisyen uzmanlarca hazırlanmış 12 kitap belirlerdik. Öğrenciler ilgilerini çeken bu kitaplardan istedikleri birini seçerek kendileri temin etti ve okumaya başladı.

Projemize katılmak isteyen toplam 35 öğrenciden 3 grup oluşturduk. Her grupla ayrı günlerde haftada bir gün okul çıkışı okul kütüphanesinde buluşmak üzere karara vardık.

Buluşmalarımızda o hafta okuduğu kitaptan bizimle paylaşmak isteyen öğrencilerimizi dinledik. Bizlere aktardıkları pasaj ve tespitleri birlikte tartıştık.

Ekim ayının ilk haftasında başlayan ilk oturumumuz her hafta devam etti. Altı oturumda tamamlanan konumuzun yerine hep birlikte belirlediğimiz yeni konularla devam etmesine çalışıyoruz. Yeni konularımız

1-Z kuşağı ve etkilendiği kaynakları, gelecek endişeleri, beklentileri, varoluş şekilleri.

2-İnsanlığın taşıyıcısı önder insanların biyografileri

3- Medeniyet tarihi ve dönüm noktaları.

Projemizin en önemli kazanımı, gençlerimizin seyirci bir hayatı, üretken bir hayata çevirme heyecanları oldu.

08-11-202108-11-2021

Yayın: 08.11.2021 - Güncelleme: 08.11.2021 09:38 - Görüntülenme: 411