Tarihçe

Okulumuz Osmangazi İlçesi Yeniceabat Eğitim Kampüsü (bu günkü adıyla BTSO 15 Temmuz Şehitleri Mesleki Ve Teknik Eğitim Külliyesi) içinde bulunan o zamanki adıyla İlhan Parseker Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin ( içinde 2012 yılında 5. ve 9. Sınıflarla eğitim-öğretime başlamıştır.

Hayırsever iş adamı Sayın Cemalettin CAN'ın merhum babası Abdulkadir CAN adına yaptırdığı bu günkü binasına 24 Eylül 2013 yılında taşınmıştır.

Resmi açılışı 25 Kasım 2013 tarihinde yapılan okul ilk mezunlarını 2016 yılında vermiştir.

Okulumuz Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından 2020 yılında Fen ve Sosyal Bilimler Proje okulu yapılmıştır.

Ayrıca 2020 yılında yine Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından okul bünyesinde Özel Yetenek sınavıyla öğrenci alan Mûsikî Programı, 2022 yılında Özel Yetenek Sınavıyla öğrenci alan Geleneksel ve Çağdaş Görsel Sanatlar programı açılmıştır.

"Bir okul, Üç proje" olarak, "sağlam bir karakter, iyi bir kariyer" hedefiyle eğitim-öğretime devam etmektedir.

Yayın: 21.05.2021 - Güncelleme: 29.08.2023 23:37 - Görüntülenme: 1093