MİHRAPLI'DA GEÇEN HAFTA ️15-21 Nisan 2024 ⬅️

10. Sınıflar Kimya Dersinde Çözelti Hazırlamayı Öğrendiler

Geleneksel ve Çağdaş Görsel Sanatlar Projesi Öğrencilerimizin Sanat Eğitimleri Devam Ediyor

Tübitak 4006 Bilim Fuarı İçin Çalışmalarımız Devam Ediyor

Simav’dan Misafirlerimiz Vardı

Oku ve Yüksel -Kur'an'ı Okuma ve Anlama Projesi Kız Öğrenci Grubunda Bu Hafta 22. Cüz, Erkek Öğrenci Grubunda 21. Cüz Tamamlandı.

Hayatımdaki Sünnet Projesinde Bu Hafta

Nis

Hayatımdaki Sünnet-40 Hadisi Okuma Anlama ve Yaşama Projesi ERKEK grubu öğrencilerimiz bu hafta "İyilik güzel ahlaktan ibarettir. Günah ise kalbini tırmalayıp durduğu halde insanların bilmesini istemediğin şeydir.” hadisini işlediler.

Nis

Oku ve Yüksel -Kur'an'ı Okuma ve Anlama Projesi ERKEK grubu öğrencilerimiz mihmandarları Serkan Denkçi öğretmenimizin rehberliğinde 21. Cüzü tamamladılar.

Nis

Simav İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Güven, Simav Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Dursun Gülseren, Müdür Başyardımcısı Hamza Kara ve Müdür Yardımcısı Ali Zengin okulumuzu ziyaret ederek Mûsikî Projesi ve Geleneksel ve Çağdaş Görsel Sanatlar Projesi hakkında bilgi aldılar. Ziyarete İl Milli Eğitim Şube Müdürümüz Bekir Arslan da eşlik etti. Misafirlerimize teşriflerinden dolayı teşekkür ederiz.

Nis

Oku ve Yüksel -Kur'an'ı Okuma ve Anlama Projesi KIZ öğrenci grubunda bu hafta 22. Cüz tamamlandı.

Nis

15-16 Mayıs 2024 tarihleri arasında düzenleyeceğimiz TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı için hazırlıkların değerlendirilmesi ve sürecin gözden geçirilmesi için Tübitak Koordinatörümüz Serap Uğurluoğlu Öktem başkanlığında proje danışmanı öğretmenlerimiz toplantı yaptı.

Nis

10. Sınıf öğrencilerimiz Fizik-Kimya-Biyoloji laboratuvarımızda, Kimya Öğretmenleri Didem Durukan Acar rehberliğinde çözelti hazırlamayı öğrendiler. "Sağlam bir karakter, iyi bir kariyer için" çalışmaya devam ediyoruz.

Nis

We carry out our project called "Mathematics in Our Lives" with high school students because we aim to discover the importance and effects of mathematics in daily life. We aim to help students better understand mathematics in the context of the real world by explaining that mathematics is encountered not only in textbooks, but also while shopping, cooking, traveling and even doing sports. This project will help students see mathematics as a part of their lives, not just a subject, and to develop a more positive relationship with mathematics.

"Hayatımızdaki Matematik" adlı projemizi lise öğrencileriyle gerçekleştiriyoruz çünkü matematiğin günlük hayattaki önemini ve etkilerini keşfetmeyi amaçlıyoruz. Matematiğin sadece ders kitaplarında değil, aynı zamanda alışveriş yaparken, yemek pişirirken, seyahat ederken ve hatta spor yaparken bile karşımıza çıktığını anlatarak, öğrencilerin matematiği gerçek dünya bağlamında daha iyi anlamalarını sağlamayı hedefliyoruz. Bu proje, öğrencilerin matematiği sadece bir ders değil, hayatlarının bir parçası olarak görmelerine ve matematikle daha olumlu bir ilişki kurmalarına yardımcı olacaktır.

The Founding Partners of our project consist of Türkiye and Croatia. 7 partners also participate from Turkey. It consists of 9 members in total.

Projemizin Kurucu Ortakları Türkiye ve Hırvatistandan oluşmaktadır. 7 ortak da Türkiyeden katılmaktadır. Toplam 9 üyeden oluşmaktadır.

Nis

Ramazan Bayramınızı tebrik eder, ülkemiz, milletimiz ve tüm İslam Alemi için hayırlara vesile olmasını temenni ederiz.

Nis

Şühedaya Vefa Kulübü öğrencilerimiz Gazi ve Şehit Yakınlarının yararına tekerlekli sandalye bağış kampanyası düzenlediler.  Yapılan kampanya sonucunda elde edilen paralarla 2 adet tekerlekli sandalye alındı. Sandalyeler Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanlığına teslim edildi. Teslim töreninde  şube başkanı Haşim SİVRİ, kurul üyeleri Osman GÜRSOY,  Selçuk ÇELİK, Aysel ÇALI, Ali KULALAR, Rukiye GÖKSU ve Yılmaz TAŞDEMİR, Kulüp Danışman Öğretmenimiz Derya DİŞKESER ve öğrencilerimiz hazır bulundu. Nazik ev sahipliği için yönetim kurulu başkanı ve üyelerine teşekkür ederiz.

Nis

Bir grup kız öğrencimiz öğretmenlerinin mihmandarlığında iftarda komşu camimiz olan Osmangazi Hüdavendigar Camiinde Osmangazi Müftülüğü, cami imam hatibimiz Necmettin Rabia Koç ve cami cemaatimizin misafiri oldu. Misafirperverlikleri ve ikramları için teşekkür ederiz.

Nis

Kadir Gecesi münasebetiyle Erkek öğrencilerimiz İHL Meslek Dersleri Öğretmenlerimizin mihmandarlığında Nilüfer Safa Camiinde program düzenlediler. Öğrencilerimizi misafir eden Safa İmam hatibi Abdullah Cengiz e teşekkür ederiz.

Nis

Kadir Gecesi münasebetiyle İHL Meslek Dersleri Zümremizin mihmandarlığında kız öğrencilerimiz bir program hazırladılar. Ramazan boyunca okunan mukabelelerin hatim duasının yapıldığı programda, sohbet, ilahiler, şiirler ve dualarla gecenin feyzini yaşattılar.

Nis

Mihraplı'da 5. İftar Sofrasının konukları 12. Sınıf Erkek öğrencilerimizdi. Ramazan boyunca 5 sofrada öğrenci, öğretmen ve velilerimizden yaklaşık 650 kişi öğretmenlerimiz, velilerimiz ve hayırseverlerimizin destekleriyle iftar yaptı. Allah hayır sahiplerinden razı olsun. İftar sofralarımızın bedelleri tamamlandı. Yemekhanemizin tefrişi için aldığımız mal ve hizmetlerin borcu devam ediyor. Destek olmak isteyen hayırseverlerimize duyurulur. Hesap bilgileri fotoğraflarda mevcuttur. Açıklamaya Yemekhane yazmayı unutmayınız.

Nis

BİN AYDAN daha hayırlı olan KADİR GECENİZİ tebrik eder, ülkemiz, milletimiz ve tüm İslam Âlemi için hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ederiz. #KadirGecesi #MihraplıdaRamazan