Ara

Bursa İl Jandarma Komutanlığı, Matematik Öğretmenimiz Derya Dişkeser e Öğretmenler Günü sürprizi yaptı. Aynı zamanda Öğretmenler Odamızı da ziyaret eden komutanlarımız günün anısına öğretmenlerimize karanfil dağıttılar. Bursa İl Jandarma Komutanlığımıza bu nazik ziyaretleri için teşekkür ederiz.

Ara

12. Sınıf Öğrencilerimize Uludağ Üniversitesi ve Bursa Teknik Üniversitesi Bölüm Tanıtımları Gezisi Rehberlik Servisimiz tarafından düzenlendi. Uludağ Üniversitesi’nde Tıp, Veterinerlik, Mühendislik Bölümleri, Matematik Öğretmenliği ve Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümleri ziyaret edildi.  Bursa Teknik Üniversitesi’nde ise Mühendislik ve İnsan ve Toplum Bilimleri Fakülteleri tanıtıldı. Tanıtımda emeği geçen akademisyenlerimize, organizasyonu yapan öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ara

9-B ve 10/B Sınıfı Öğrencilerimizle Okul Rehber Öğretmenimiz Çağla Nur Günal Çalış tarafından, sınıf içi kurallar ve sınıf içi iletişim hakkında görüşüldü. Alan seçimi hakkında öğrencilerimiz bilgilendirildi. Alan seçimine dair tüm soruları cevaplandırıldı.

Ara

20-22 Kasım 2023 tarihlerinde Antalya'da yapılan  Meslek Liseleri Çalıştayı’na İngilizce Öğretmenimiz Nazife Demiröz Yavuz da davet edildi. Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan  çalıştaya bakanlık yetkilileri, atölye liderleri, üniversitelerden akademisyenler ve ulusal ajans yetkilileri  katıldı. Çalıştaya  Bursa'dan katılan 9 öğretmenden biri olan  öğretmenimiz geçtiğimiz yıl gerçekleştirmiş oldukları INNOTEENS (Innovative Teenagers) isimli projesini başarılı projelere örnek teşkil edecek şekilde sergiledi.

Ara

Kasım ayı ŞÖK toplantılarımızı yaptık. Daha iyi bir okul ortamı, daha başarılı ve ahlaklı nesiller için çalışmaya devam ediyoruz.

Ara

OKU VE YÜKSEL-Kur'an'ı Kerim'i Okuma ve Anlama Projesi KIZ VE ERKEK GRUBU öğrencilerimiz kahvaltılı gezi programı yaptılar. Yeni Dünya Vakfı Bursa Şubesinde kahvaltı ikramıyla başlayan programda, Abdal Mehmet, Hanlar Bölgesi, Orhan Camii, Ulu Cami, Yeşil Külliyesi ve Türk İslam Eserleri Müzesi ziyaret edildi. Katkı ve desteklerinden dolayı Yeni Dünya Vakfı Bursa Şubesine, Sezai Çabuk hocamıza, Nurcan Çelikaylı, Serkan Denkçi, Abdullah Çokadar ve Ahmet Çabuk öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ara

OKU VE YÜKSEL-Kur'an-ı Kerim'i Okuma ve Anlama Projesinde KIZ ve ERKEK Gruplarımız 7️⃣. Cüzü tamamladık. Ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gönderilen Kur'an'ı Kerim ve Türkçe Meallerini öğrencilerimize hediye ettik. Projeye katkı ve desteklerinden dolayı Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürlüğüne teşekkür ederiz.

Ara

“Bize bir insan mektebi lazım, bir mektep ki bizi kendi ruhumuza kavuştursun, her hareketimizin ahlaki değer olduğunu tanıtsın ve hayâya hayran gönüller, insanlığı seven temiz yürekler yetiştirsin; her ferdimizi milletimizin tarihi içinde aratsın; vicdanlarımıza her an Allah’ın huzurunda yaşatmayı öğretsin.” Nurettin TOPÇU   İNSAN MEKTEBİNİN FEDAKÂR VE CEFÂKAR MUALLİMLERİNİN/ÖĞRETMENLERİNİN ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ TEBRİK EDERİZ.

Ara

HAYATIMDAKİ SÜNNET-40 Hadis'i Okuma, Anlama ve Uygulama Projesi Başlıyor!

️Her hafta bir Hadis öğreneceğiz.

️Her hafta bir Hadis Sohbeti yapacağız.

️Öğrendiğimiz Hadis'i hayatımızda uygulayacağız.

️Öğrendiklerimizden sınav olacağız.

Bilgi ve Başvuru İçin:

Nurcan Çelikaylı (İHL Meslek Dersleri Öğretmeni)

Serkan Denkçi (İHL Meslek Dersleri Öğretmeni)

MİHRAPLI’DA GEÇEN HAFTA ️(13-19 Kasım 2023)⬅️

İlk Dönemin Birinci Ara Tatili Başladı

Fotoğrafçılık Kulübü Öğrencilerimiz Fotofest’te

Ara Tatilde 12. Sınıflara Deneme Kampı Yaptık

Ara Tatilde 17. Tyt ve 2. Ayt Deneme Sınavını Yaptık

Sanat Koridorumuza Başladık

Kütüphanemiz Yeni Kitaplarına Kavuştu

Sanat Sınıfı Öğrencilerimiz Hilye-İ Şerif ve İsm-İ Nebi Sergisinin Açılışına Katıldı

E-Twinning Projelerimiz Ulusal Kalite Etiketi Aldılar

Kas

E-Twinning projelerimize Ulusal Kalite Etiketi aldık.  Kalite etiketi alan Nazife Demiröz Yavuz Ayşegül Ganioğlu, Derya Dişkeser ve Hatice Sevinç öğretmenlerimizi tebrik ederiz. Kalite etiketi alan projelerimiz: ️Consumer Classroom (Are you a responsible consumer?) ️Saving the resources at my home and at my school ️SCIENCE HUNTERS ️INNOTEENS (Innovative Teenagers)

Kas

Geleneksel ve Çağdaş Görsel Sanatlar Projesi öğrencilerimiz, hat hocalarımızda Özay Altın ve bölüm koordinatörümüz ve tezhip hocamız Yasin Urhan ın eserleriyle katıldığı Bursa Büyükşehir Belediyesi  Hilye-i Şerif ve İsm-i Nebi sergisine katıldılar. Sergide yer alan eserlerini incelediler.

Kas

Sene başından beri Kütüphanecilik Kulübümüzün yürüttüğü "Birlikten Kuvvet Doğar Kitap Kampanyası"nda bu güne kadar öğretmenlerimiz, velilerimiz ve öğrencilerimizin katkılarıyla yaklaşık 10 Bin TL bağış toplandı ve bu bağışlarla kütüphanemize yaklaşık 150 yeni kitap alındı. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Kampanyamız yıl sonuna kadar devam edecek. Yıl sonuna kadar kütüphanemize 5️⃣0️⃣0️⃣ yeni kitap kazandırmayı hedefliyoruz.

Kas

Ara tatilde de çalışmaya devam... 12. Sınıf öğrencilerimize 1️⃣7️⃣. TYT DENEME SINAVINI yaptık. "Sağlam bir karakter, iyi bir kariyer için" çalışmaya devam...

Kas

Mûsikî Koridorumuzdan sonra şimdi de Geleneksel Türk-İslam Sanatları Koridorumuzun imalatına başladık. Hat, Tezhip, Ebru, Minyatür, Çağdaş Resim, Çini/Seramik, Dijital Tasarım Atölyeleriyle ve Sanat Galerisiyle okulumuza ve şehrimize değer katacak... "Sağlam bir karakter, iyi bir kariyer" hedefiyle kendi kültür ve medeniyetimizin sanatlarını icra edecek geleceğin sanatçıları için var gücümüzle çalışıyoruz.