Mrt

Hayatımdaki Sünnet-40 Hadisi Okuma , Anlama ve Uygulama Projesi Kız Öğrenci Grubumuz bu hafta Yeme-İçme Adabı ve Peygamber Efendimizin yeme-içme ile ilgili sünnetlerinin uygulamasını öğretmenleri nezaretinde yaptılar.

Mrt

Oku ve Yüksel-Kur'an-ı Kerim'i Okuma ve Anlama Projesinde Kız Öğrenci Grubumuz bu hafta 17. Cüzü tamamladılar. Cüz'ün mealini okuyan öğrenciler, cüzle ilgili tefsir sohbetine katıldı ve merak ettikleri soruların cevaplarını öğretmenleriyle müzakere etti. Ardından cüz sınavıyla yeni cüze geçtiler. Proje danışmanımız İHL Meslek Dersleri Öğretmeni Nurcan Çelikaylı'ya teşekkür ederiz.

Mrt

Bursa İl Millî Eğitim Müdürlüğümüz tarafından düzenlenen Din, Ahlak ve Değer Öğretimi Semineri için ilimizin değişik okullarından gelen Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenlerini okulumuzda misafir ettik. Öğretmenlerimize okulumuzda uygulanan projeleri anlatma fırsatı bulduk. Musiki ve Sanat atölyelerimizde birlikte uygulama yaptık. Bize bu fırsatı sunan Şube Müdürümüz Bekir Arslan'a teşekkür ederiz.

Mrt

Hikmet Projesi Mart ayı planında yer alan "Sosyal Sorumluluk ve Duyarlılık" alanıyla ilgili olarak proje ekibimiz İHH Bursa Şubesini ziyaret etti. Ramazan öncesi yardım kolilerinin hazırlanmasında görev alan öğrencilerimize İHH'nın faaliyetleri hakkında da tanıtım ve bilgilendirme yapıldı.

Mrt

2025 YKS'ye hazırlık süreçleri kapsamında 11. Sınıf öğrencilerimizle Uludağ'da motivasyon pikniği yapıldı. Öğrencilerimiz kar ve kış oyunlarıyla doyasıya eğlendiler. Ayrıca öğrencilerimize sucuk-ekmek ikram edildi. Geziye refakat eden öğretmenlerimiz Abdullah Çokadar, Serkan Denkçi, Çağla Nur Günal Çalış ve Firdevs İzgördü Aygün'e teşekkür ederiz.

Şbt

Milli Eğitim Bakanlığı ve İHH işbirliği protokolü ile okullarımızda uygulanan İyilikte Yarışan Sınıflar-Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Olsun Projesi kapsamında yürüttüğümüz faaliyetleri değerlendirmek üzere ekip arkadaşlarımızla bir araya geldik. Hamiliğini üstlendiğimiz ve üstleneceğimiz yetimlerle ilgili süreçleri görüştük.

MİHRAPLI'DA GEÇEN HAFTA ️19-25 Şubat 2024⬅️

Nilüfer AİHL Öğrencilerini Ağırladık

Oku ve Yüksel Projesinde Kız ve Erkek Öğrenci Gruplarımız 16. Cüzü Tamamladı

Geleneksel ve Çağdaş Görsel Sanatlar Proje Öğrencilerimiz Karakalem Derslerine Devam Ediyor

Zarafet Okulu Derslerimiz Başladı

E-Twinning Çalışmaları Devam Ediyor

Hikmet Projesi Çalıştayına Katıldık

9., 10. Ve 11. Sınıf Seviyelerinde 5. Kazanım Değerlendirme Sınavı Yapıldı

Hikmet Projesi Değerlendirme Toplantısını Yaptık

Kız Öğrencilerimiz Ramazan-ı Şerif’in Habercisi Berat Kandilini Hazırladıkları Bir Programla Kutladı

İlk Orucum Hatıra Yarışması Başladı

Erkek Öğrencilerimiz Berat Kandilinde İki Farklı Camide Program Yaptılar

Hayatımdaki Sünnet’te 6. Hadis Tamamlandı

Geleneksel ve Çağdaş Görsel Sanatlar Öğrencilerimiz Ünlü Ressam Cemal Toy İle Buluştu

Uluslararası Murad Hüdavendigar AİHL Öğrencilerinden Ziyaret

Şbt

İlimizin güzide okullarından Uluslararası Murat Hüdavendigar Aihl öğrencileri ve öğretmenleri Kök Değerler Projesi kapsamında okulumuzu ziyaret etti. Okulumuzda uygulanan Geleneksel ve Çağdaş Görsel Sanatlar ve Mûsikî Proje atölyelerini gezen misafirlerimiz, alanlarla ilgili bilgi alıp, uygulama yaptılar.

Şbt

Geleneksel ve Çağdaş Görsel Sanatlar Projesi öğrencilerimiz Bursa Büyükşehir Belediyesi Bursa Kültür A.Ş tarafından düzenlenen İkinci Zaman Sergisi söyleşileri kapsamında , Ressam Cemal Toy ile söyleşi ve uygulamalı sanat terapisi etkinliğine katıldılar. Değerli bilgi ve tecrübelerini paylaşan Ressam Cemal Toy’a ve etkinlik için Kültür A.Ş'ye teşekkür ederiz.

Şbt

OKU VE YÜKSEL-Kur'an-ı Kerim'i Okuma ve Anlama Projesi ERKEK grubu öğretmenleri Serkan Denkçi rehberliğinde 1️⃣6️⃣. Cüzü tamamladılar.

Şbt

Hayatımdaki Sünnet-40 Hadisi Okuma, Anlama ve Uygulama Projesi ERKEK grubu öğretmenleri Serkan Denkçi rehberliğinde 6. Hadislerini tamamladılar.

Şbt

Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün himayelerinde, Anadolu İmam Hatip Liselerinin yükseköğretim kurumları ile iş birliği içerisinde olması, üniversite bölümlerine yönelik öğrencilerin farkındalıklarının arttırılması, akademisyenler ile sistemli ve planlı çalışmalar yürütülmesi ve ortak projelerin geliştirilmesi, bilim ve medeniyet tarihinde yer alan bilim insanlarının fikir ve eserlerinin tahlil edilmesi ve böylelikle 21. yüzyıl becerileri kazanmış bireyler olarak üniversiteye hazır hale gelmelerini amaçlayan ve okulumuzda da uyguladığımız Hikmet Projesinin 1. Dönem değerlendirme ve 2. Dönem Planlama toplantısını yaptık.

Şbt

Erkek öğrencilerimiz öğretmenleriyle birlikte, Berat Kandili vesilesiyle Osmangazi İlçesi Hüdavendigar Osmangazi Camiinde ve Nilüfer İlçesi Konak Kuba Camilerinde kandil programı icra ettiler. Refakat eden öğretmenlerimiz Abdullah Çokadar ve Bekir Çiçek e teşekkür ederiz.

Berat Kandili vesilesiyle Kız Öğrencilerimiz İHL Meslek Dersleri Zümre öğretmenlerimizin danışmanlığında okul konferans salonunda bir program hazırlayıp sundular. Kandilin manevi iklimini hep birlikte yaşadık. Görev alan öğrencilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Şbt

9. 10. ve 11. sınıflar genelinde 5. Kazanım Değerlendirme Sınavını yaptık. 12. Sınıflarımıza her hafta 1. TYT, 1 AYT Deneme sınavı yapmaya devam ediyoruz. "Sağlam bir karakter, iyi bir kariyer için" çalışmaya devam...

Şbt

İHL Meslek Dersleri öğretmenimiz Ahmet Çabuk, Okullarımız ile üniversitelerin işbirliğinde öğrencilerimizin kariyer planlarına göre hazırbulunuşluklarını geliştirmek amacıyla başlatılan ve okulumuzun da yürütücüleri arasında olduğu HİKMET (Hayat, İlim, Kültür, Medeniyet, Eğitim, Teknoloji) projesini pilot olarak uygulayan okullar çalıştayına katılarak okulumuzda yaptığımız faaliyetler hakkında sunum yaptı. Çalıştayı Milli Eğitim Bakan Yardımcımız Dr. Nazif Yılmaz'da teşrif etti.