Şbt

Hayatımdaki Sünnet-40 Hadisi Okuma, Anlama ve Uygulama Projesi ERKEK grubu öğretmenleri Serkan Denkçi rehberliğinde 6. Hadislerini tamamladılar.

Şbt

Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün himayelerinde, Anadolu İmam Hatip Liselerinin yükseköğretim kurumları ile iş birliği içerisinde olması, üniversite bölümlerine yönelik öğrencilerin farkındalıklarının arttırılması, akademisyenler ile sistemli ve planlı çalışmalar yürütülmesi ve ortak projelerin geliştirilmesi, bilim ve medeniyet tarihinde yer alan bilim insanlarının fikir ve eserlerinin tahlil edilmesi ve böylelikle 21. yüzyıl becerileri kazanmış bireyler olarak üniversiteye hazır hale gelmelerini amaçlayan ve okulumuzda da uyguladığımız Hikmet Projesinin 1. Dönem değerlendirme ve 2. Dönem Planlama toplantısını yaptık.

Şbt

Erkek öğrencilerimiz öğretmenleriyle birlikte, Berat Kandili vesilesiyle Osmangazi İlçesi Hüdavendigar Osmangazi Camiinde ve Nilüfer İlçesi Konak Kuba Camilerinde kandil programı icra ettiler. Refakat eden öğretmenlerimiz Abdullah Çokadar ve Bekir Çiçek e teşekkür ederiz.

Berat Kandili vesilesiyle Kız Öğrencilerimiz İHL Meslek Dersleri Zümre öğretmenlerimizin danışmanlığında okul konferans salonunda bir program hazırlayıp sundular. Kandilin manevi iklimini hep birlikte yaşadık. Görev alan öğrencilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Şbt

9. 10. ve 11. sınıflar genelinde 5. Kazanım Değerlendirme Sınavını yaptık. 12. Sınıflarımıza her hafta 1. TYT, 1 AYT Deneme sınavı yapmaya devam ediyoruz. "Sağlam bir karakter, iyi bir kariyer için" çalışmaya devam...

Şbt

İHL Meslek Dersleri öğretmenimiz Ahmet Çabuk, Okullarımız ile üniversitelerin işbirliğinde öğrencilerimizin kariyer planlarına göre hazırbulunuşluklarını geliştirmek amacıyla başlatılan ve okulumuzun da yürütücüleri arasında olduğu HİKMET (Hayat, İlim, Kültür, Medeniyet, Eğitim, Teknoloji) projesini pilot olarak uygulayan okullar çalıştayına katılarak okulumuzda yaptığımız faaliyetler hakkında sunum yaptı. Çalıştayı Milli Eğitim Bakan Yardımcımız Dr. Nazif Yılmaz'da teşrif etti.

Şbt

E-Twinning öğrencileri ve danışman öğretmenleri hem doğa yürüyüşü yaptı, hem de projeleriyle ilgili araştırma ve deney yaptılar.

Şbt

Zarafet Okulu Başladı! Kız öğrencilerimize yönelik Adab-ı Muaşeret, nezaket ve zarafet eğitimlerinin yapılacağı Zarafet Okulu başladı. * "Zarif kelimesi zarf kelimesi ile aynı köktendir. Zarf, 'içine bir şey konulan kap' anlamını taşır. Mektup zarfı gibi. O halde zarif insan da, 'içinde latif ve hoş şeyler bulunan kişi' anlamına gelecektir. (İskender Pala)"

Şbt

OKU VE YÜKSEL- Kur'an-ı Kerim'i Okuma ve Anlama Projesi KIZ öğrenci grubumuz bu hafta 16. cüzü bitirdiler. Cüz mealini okuyan öğrencilerimiz cüzle ilgili tefsir sohbetine katıldılar. Ardından cüzle ilgili sınavı yapan öğrencilerimiz bir sonraki cüze geçtiler.

"İLK ORUCUM" Hatıra Yarışması

İlk tuttuğun orucu hatırlıyor musun? Neler yaşamıştın? Neler hissetmiştin? Hangi zorlukları çekmiştin? İftarda ne yapmıştın?

SON TESLİM TARİHİ: 08 MART 2024 CUMA

SONUÇ AÇIKLAMA: 15 MART 2024 CUMA

Eser Teslimi ve Seçici Kurul:

1️⃣- Fatih Yıldırım (TDE)

2️⃣- Yasin Urhan (TDE)

3️⃣- Ahmet Çabuk (İHL Mes. Ders.)

4️⃣- Serkan Denkçi (İHL Mes. Ders.)

Şbt

02.12.2023 Tarihinde Polonya kurucu ortaklı başlattığımız UNITY in DIVERSITY: "Well-being Through Visual and Traditional Arts" (Çeşitlilikte Birlik Görsel ve Geleneksel Sanatlarla İyi Oluş "  isimli eTwinning Projemizde "GÜVENLİ INTERNET GÜNÜ" kutlamaları kapsamında proje öğretmen-öğrenci toplantısı yapıldı.Toplantıda öncelikle öğretmenler ve öğrenciler kendilerini tanıttılar.Daha sonra "Safer Internet Day (Güvenli Internet Günü" ile ilgili öğrencilerimiz tarafından yapılan çalışmalar sunuldu ve günün anlamı ve önemi üzerine proje öğretmenleri ve öğrencileri konuşma gerçekleştirdi.Bunun üzerine Güvenli İnternet Günü ile ilgili hazırlanan Kahoot oyunu öğrenciler arasında yoğun ilgi gördü.Proje kapsamında yapılacak proje faaliyetleri hakkında bilgilendirme yapıldıktan sonra iyi dilek ve temennilerle toplantı sona erdi.

Şbt

UNITY IN DIVERSITY: "Well-being Through Visual and Traditional Arts" eTwinning PROJEMİZ FAALİYETLERİNE BAŞLADI

Unity in Diversity: "Well-being Through Visual and Traditional Arts" (Çeşitlilikte Birlik Görsel ve Geleneksel Sanatlarla İyi Oluş " Projemiz 02.12.2023 Yılında faaliyetlerine başladı

MİHRAPLI’DA GEÇEN HAFTA ️(12-18 Şubat 2024)⬅️

Sanat Kampı Sona Erdi

Akademik Takip Komisyonu ve Koçluk Sistemi Toplantısı Yapıldı

Tiyatro Gösterisi Yapıldı

Sanat Öğrencilerimiz Ebru Etkinliğine Katıldılar

Satranç Turnuvası Kıran Kırana Geçen Maçlarla Sona Erdi

Oku ve Yüksel Projesinde Erkek Grubumuz 14. Cüzü Tamamladı

Hayatımdaki Sünnet Projesinde Erkek Grubumuz 5. Hadisi Tamamladı

Medeniyet Tasavvuru Okulunun Kurucusu Yusuf Kaplan Hocayı Okulumuzda Ağırladık

Arapça Öğretiminde Web.2 Araçlarının Kullanımı ve Oyunlaştırma

6 Şubat Depremleri Farkındalık Köşesi Oluşturuldu

11. Sınıflarla YKS Sürecini Konuştuk

Şbt

11. Sınıf öğrencilerimizle 15 aylık YKS sürecini konuştuk. 15 aylık süreçte Üniversiteye Hazırlık Yol haritamızın detaylarını paylaştık. Öğrencilerin süreçle ilgili sorularını yanıtladık. Organizasyon ve sunum için Rehber Öğretmenimiz Çağla Nur Günal Çalış a teşekkür ederiz.

Şbt

Arapça derslerini eğlenerek öğreten, oyunla ve web.2 araçlarıyla öğrenmeyi destekleyip pekiştiren Arapça Öğretmenimiz Özlem Hatice Sevinç e teşekkür ederiz.

Şbt

Hayatımdaki Sünnet-40 Hadisi Okuma, Anlama ve Uygulama Projesi ERKEK grubu öğrencilerimiz bu hafta 5️⃣. Hadislerini okuyup anlamaya ve hayatlarında nasıl uygulanabileceğini kavramaya çalıştılar. Projeye rehberlik eden İHL Meslek Dersleri Öğretmenimiz Serkan Denkçi'ye teşekkür ederiz.