Ara

Okul Rehber Öğretmenimiz Çağla Nur Günal Çalış tarafından 9. sınıflara ilgilerine göre meslekler hakkında mesleki rehberlik yapıldı. Meslekler hakkındaki soruları cevaplanan öğrencilerimizin gelecekteki meslek hedeflerinin avantaj ve dezavantajları değerlendirildi.

Ara

Orhangazi İmam Hatip Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri yürüttükleri "Kültürümüzün Sesi Müzik" isimli Sada Projesi Kapsamında okulumuzu ziyaret ettiler. Okulumuzla ilgili genel sunumun ardından Mûsikî Projesi ders ve atölye alanlarını gezdiler. Mûsikî Projesi öğrencileri ile birlikte icra yaptılar.

Ara

Hayatımdaki Sünnet Projesi Erkek Grubu öğrencilerimiz bu haftaki derslerini geniş bir katılımla yaptılar. İHL Meslek Dersleri Öğretmenlerimiz Serkan Denkçi ve Abdullah Çokadar'ın yaptığı Hadis-i Şerif Sohbetine katılan öğrencilerimiz projede bir haftayı daha bitirdi.

Ara

Her ay tüm sınıf seviyelerinde yaptığımız Kazanım Değerlendirme Sınavlarının 4.sünü yaptık. "Sağlam bir karakter, iyi bir kariyer için" çalışmaya devam ediyoruz.

Ara

Hayatımdaki Sünnet Projesi kapsamında projenin uygulama bölümü faaliyetlerinden olan "Fidan Dikimi" etkinliği için bu gün okul bahçemize yeni fidanlar diktik. “Müslüman bir kişi bir ağaç diker de ondan insan, hayvan veya kuş yerse, bu yenen şey kıyamet gününe kadar o Müslüman için sadaka olur.” (Müslim, Müsâkât 10) hadisini hayatımıza uyguladık.

Ara

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Arge Birimi tarafından düzenlenen Erasmus+ Okul Eğitimi 2023 Öğrenci Hareketliliği Süreç Planlama Toplantısına Müdür Yardımcımız İrfan Er ve Koordinatörümüz Nazife Yavuz katıldı. 2024 yılında 4 öğrenci ve 1 refakatçi öğretmenimizle Yurtdışı Hareketliliğine katılacağız.

Ara

Vakti Kuşanmak Etkinlikleri kapsamında Kız öğrencilerimizle 1. Murad Camiinin ve Türbesini ziyaret ettik. Ziyarete refakat eden Rabia Tek, Nuran Özarslan ve Ramazan Durak Öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ara

2. Ortak Sınavlar öncesi sınıf bazlı veli toplantılarını tamamladık. 1. Ortak Sınavların değerlendirmesini yapıp 2. Ortak Sınavlara hazırlık için gerekli uyarıları yaptık.  "Sağlam bir karakter, iyi bir kariyer için" çalışmaya devam ediyoruz.

Ara

Öğrencimiz İclal Ceren Aydın, 2023-2024 Okul Sporları Bursa Finali “Kick Boks Gençler (A-B) Kategorisinde" BURSA 1️⃣.Sİ olmuştur. Öğrencimizi tebrik ediyor, yetişmesinde emeği geçen ailesine ve hocalarına teşekkür ediyoruz.

Ara

Geleneksel ve Çağdaş Görsel Sanatlar Projesi 10. Sınıf öğrencilerimiz DİB Dini Yayınlar Genel Müdürlüğü Türk İslam Sanatları Daire Başkanlığınca hazırlanan “Sanatla Yeşeren Umutlar Sergi” açılışına ve “Umudun Adımları, Kurtuluşa Giden Yol Vesiletü’n Necat” tiyatro oyununa katıldılar. Etkinlikte öğrencilerimiz Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı ile de sohbet etme imkanı buldular. Projeyle ilgili memnuniyetlerini ifade eden Prof. Dr. Huriye Martı, öğrencilerimize çiçek takdim etti.

Ara

Oku ve Yüksel- Kur'an'ı Kerim'i Okuma ve Anlama Projesinden Kız öğrenci grubumuz bu hafta 1️⃣1️⃣. Cüzü tamamladılar. Cüzün mealini okuyan öğrencilerimiz Öğretmenleri Nurcan Nurlu Çelikaylı ile cüz sohbeti yaptılar. Kafalarına takılan sorulara cevap aradılar. Ardından cüz sınavına girerek cüzü bitirdiler.

Ara

Hikmet Projesi Aralık ayı planında yer alan "Ahlak" alanıyla ilgili olarak proje ekibimiz 1. Murad Külliyesinde Birlik Vakfı Bursa Şubesinde Prof. Dr. Cağfer Karadaş hocamızla bir araya geldi. Hocamızla "Ahlak, akıl ve hukuk üzerine güzel bir söyleşi yaptık. -Ahlak ilkelerini akıl tek başına bulabilir mi?  - Çevre, ahlak arasında nasıl bir ilişki sistemi vardır? -Hukuk mu yoksa ahlak mı bir toplumun öncelikli ihtiyacıdır?  sorularının yanıtlarını hocamızdan dinledik.

Ara

Okul Sporları kapsamında yapılan Bursa okullararası KARATE TURNUVASINDA öğrencimiz Egemen Yaşar BURSA İL 3️⃣.SÜ OLMUŞTUR. Öğrencimizi tebrik ediyor, yetişmesinde emeği geçen ailesine ve hocalarına teşekkür ediyoruz.

Sevgili Öğrencimiz,

Okulumuz, Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü il Ar-Ge biriminin yönettiği Erasmus+  2023-2027 Okul Eğitimi Konsorsiyumu'na katılmaya hak kazanmıştır. Bu kapsamda okulumuzdan 6 öğrenci(4 Asil 2yedek ),

1 öğretmen refakatinde Avrupa'da bir okulda beş gün boyunca "Sürdürülebilir Yaşam Becerileri ve Çevremizi Koruma" temasıyla ilgili etkinliklere katılacaktır. Bu eğitimde siz de yer almak istiyorsanız, lütfen bu başvuru formunu doldurunuz. Başvuru formuna aşağıdaki linkten ulaşabilir ve  8 Ocak 2024 tarihine kadar doldurabilirsiniz.

Mülakatlara katılmaya hak kazanan 30 öğrenci 12 Ocak tarihinde ilan edilecektir. Bu öğrencilerimizin mülakatları 14-19 Ocak 2024 tarihleri arasında okulumuzda Öğrenci Seçim Komisyonu tarafından yapılacaktır.

1. DÖNEM 2. ORTAK SINAVLARA DAİR AÇIKLAMALAR

(27 ARALIK 2023 ÇARŞAMBA – 5 OCAK 2024 CUMA)

1- Tüm öğrencilerimiz sınavlarda uygulanacak olan kelebek sisteminde adının bulunduğu salonda ve sırada sınava girecektir.

2- Sınav süreleri 1 ders saati olan 40 dk. Olarak uygulanacak olup sınav soruları bu sürede cevaplandıracak şekilde hazırlanacaktır.

3- Sınav süresi içinde istisnai durumlar hariç lavabo kullanımı için sınıftan dışarı çıkılmayacaktır.

4- Sınav süresi boyunca sınav kâğıdı erken teslim edilse bile sınav süresi tamamlanana kadar dışarıya çıkış yapılmayacaktır.

5- Mazeretli olmak şartıyla sınava katılamayan öğrencilerimiz için telafi sınavları 8-12 Ocak 2024 tarihleri arasında yapılacaktır.

6- Sınavlara katılmak tüm öğrencilerimizin kendi sorumluluklarıdır, sınavlara mazeretsiz olarak katılmayan öğrencinin katılmadığı sınavlara ait notu G olarak girilecektir.

7- Sınavlar 1. Hafta 3. ve 7. Derslerde, 2. Hafta ise 2. ve 6. Derslerde yapılacaktır.

8- Düşünme Eğitimi, İslam Ahlâkı, Tefsir Okumaları, Fıkıh Okumaları, Astronomi ve Uzay Bilimleri, Sosyoloji, Proje Tasarımı ve Uygulamaları, İklim Çevre ve Yenilikçi Çözümler, İslam Bilim Tarihi sınavları her öğretmenin kendi dersinde sınav veya uygulama şeklinde yapılacaktır.

9- Sınavlara ait notlar yasal süresi içinde e-okul sistemine işlenecektir.