BURSA / OSMANGAZİ - Mihraplı Abdulkadir Can Anadolu İmam Hatip Lisesi

Mihraplı Abdulkadir Can Anadolu İmam Hatip Lisesi

Adres
Hüdavendigar Mahallesi 3. Afacan Sokak No.2 Mihraplı Camii Karşısı OSMANGAZİ BURSA
Vizyon
Öğrencilerimizi; ülkemizin ve dünyamızın ihtiyaç duyduğu din, bilim, sanat ve kültür alanlarında yetkin, kültürel mirası değerlendirebilen, yaşanan hayatı yorumlayabilen, problemlere çözüm üretebilen, ahlaki olgunluğa sahip fertler olarak yetiştirerek, yükseköğrenimin her alanına en iyi şekilde hazırlamak, İslâm dininin inançları, ibadet ve ahlâk esasları ile ilgili işleri yürütmek, din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmek amacıyla kurulan Diyanet İşleri Başkanlığımızda görevlendirilecek nitelikleri haiz din görevlileri yetiştirmektir. Bunun için; ortaokulla birlikte toplam sekiz yıl gibi uzun bir süre tedrisatımızdan geçecek öğrencilerimizde ortak bir kültür, ortak bir bakış açısı ve bilgi birikimi oluşturabilmek üzere ortalama yetmiş kitap okumayı kapsayan “Nitelikli Kitap Okuma” projemizi kararlılıkla uygulama azmindeyiz.
Misyon
Kazandığı dini ve evrensel değerlerle; kendini ve çevresini değiştirip dönüştürebilen, insanlığın sorunlarını kendi sorunu bilen, ötekileştirmeyen bizselleştiren, yaratılanı ‘Yaradan’dan ötürü sevebilen, yaratılmışlığının bilincinde, yıkıcı değil yapıcı olan, iyi insan, iyi Müslüman yetiştirmek için varız.
Başarılar
Öğretim Şekli :İkili
Pazartesi-Perşembe 07.30 / 13.55 Cuma 07.30 / 14.30
Kaloriferli
ADSL (1 Mbit)
Metro; Acemler İstasyonu, Belediye otobüsleri; B39,42a,B17,112,92,6A,6E,B44
Dikkaldırım Mihraplı Camii ile Hüdavendigar Parkı yanı.
Merkez