May

Kariyer Rehberliği kapsamında 11. Sınıf öğrencilerimizle Uludağ Üniversitesine tanıtım gezisi düzenledi. Gezide Tıp Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Bilgisayar Mühendisliği, Otomotiv Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Eğitim Fakültesi ve Fen-Edebiyat Fakültesinin bölümleri tanıtıldı. Geziye refakat eden Rehber Öğretmenimiz Çağla Nur Günal Çalış a teşekkür ederiz.

MİHRAPLI’DA GEÇEN HAFTA ️(22 Nisan-28 Nisa 2024)⬅️

Yıldırım Ticaret Borsası İHO Okulumuzu Ziyaret Etti

Hikmet Projesinde Matematik ve Mantık Konuşuldu

Tezhip Sanatkârı Elif Birkan’ı Misafir Ettik

Ezanı Güzel Okumada Bölge 3.Sü Olduk

Masa Tenisinde İlçe 1.Si Olduk

Mezunumuz Psikolog Melike Budak’ı Ağırladık

Altı Başlıkta Bursa Projesinin Gezisi Yapıldı

Nilüfer AİHL’den Okulumuza Ziyaret

May

1. Dünya Savaşı’nda koca bir İngiliz ordusunun esir alındığı Kûtu’l-Amâre Zaferinin 108. yılında şanlı ecdâdımızı rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyoruz.  "Tarih bu olayı yazmak için kelime bulmakta müşkülata uğrayacaktır. İşte 'Osmanlı sebatının, İngiliz inadını kırdığı' birinci zaferi Çanakkale'de, ikinci zaferi burada görüyoruz."  (Halil Paşa'nın zaferin ardından 6. Orduya gönderdiği mesajdan)  #kutülamare

May

İlimizin seçkin okullarından Nilüfer AİHL'den bir grup öğrenci ve öğretmenimiz okulumuzu ziyaret etti. Okulumuzda uygulanan projeler hakkında bilgi alan misafirlerimiz Buhûrîzâde  Mustafa Itrî Mûsikî Koridorunu ve Geleneksel Türk İslam Sanatları koridor, atölye ve sergi alanlarını gezdiler.

May

Altı Başlıkta Bursa isimli Tübitak 4006 Projemizin saha gezileri tamamlandı. Öğrencilerimiz Bursa'nın tarihi mekanlarını gezerek araştırmalarını yaptılar. Projeye danışmanlık yapan ve geziye refakat eden İHL Meslek Dersleri öğretmenlerimiz Rabia Tek Nuran Özaslan ve Emine Polat'a teşekkür ederiz.

May

Nisan ayı Şube Öğretmnler Kurulu (ŞÖK) toplantıları ilgili müdür yardımcılarımızın başkanlığında yapıldı. Sınıf sınıf değerlendirmeler yapıldı. Başarının artırılması için alınacak tedbirler görüşüldü.

May

Kariyer Günleri kapsamında, aynı zamanda okulumuzun da mezunu olan Psikolog Melike Budak 11. Sınıf öğrencilerimizle bir araya geldi. Alanla ilgili keyifli bir sohbet oldu. Etkinliği organize eden Rehber Öğretmenimiz Çağla Nur Günal Çalış ve Pskolog Melike Budak'a teşekkür ederiz.

May

Masa Tenisi Takımımız Okul Sporları kapsamında düzenlenen müsabakalarda tüm rakiplerini yenerek Osmangazi İlçe 1️⃣.si oldu. Öğrencilerimizi tebrik ediyor, başta Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenimiz Yasemin Alimollaoğlu olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

May

Öğrencimiz Ali Atalay Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından Tekirdağ'da düzenlenen Genç Bilaller Ezanı Güzel Okuma Yarışması Marmara Bölge Finalinde Bölge 3️⃣.sü olmuş ve bizleri gururlandırmıştır. Başta danışman öğretmenlerimiz Serkan Denkçi ve Abdullah Çokadar olmak üzere, İHL Meslek Dersleri öğretmenlerimize, yetişmesinde emeği geçen ailesine ve hocalarına teşekkür ederiz.

May

Bugün kıymetli tezhip sanatkârı Elif Birkan hanımefendiyi misafir ettik. Kendisinden sanat yolculuğunun hikayesini, tezhip sanatı hakkındaki fikir ve tavsiyelerini dinledik. Eserlerini canlı görme imkânı da bulduğumuz hocamıza şükranlarımızı sunuyoruz. .

May

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin Açılışının 104. Yıl Dönümü ve 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN  #Yaşasın23Nisan #23Nisan #ÇocukBayramı #TürkiyeBüyükMilletMeclisi

May

Okulumuzda uygulanan #HikmetProjesi Nisan ayı teması kapsamında Matematik öğretmenimiz Derya Dişkeser ve İHL Meslek Dersleri öğretmenimiz Ahmet Çabuk  moderatörlüğünde proje öğrencileri: 1-Mantık disiplininin tarihçesi  2- Bilimsel çalışmalarda mantık alanının gereği 3-Güncel hayatta mantık yanlışları Konulu dar kapsamlı bir alan müzakeresi yaptılar.

Nis

Okulumuzun 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 1. Döneminde , Fotoğrafçılık Kulübünün yaptığı çalışmalardan oluşan sunumudur.

MİHRAPLI'DA GEÇEN HAFTA ️15-21 Nisan 2024 ⬅️

10. Sınıflar Kimya Dersinde Çözelti Hazırlamayı Öğrendiler

Geleneksel ve Çağdaş Görsel Sanatlar Projesi Öğrencilerimizin Sanat Eğitimleri Devam Ediyor

Tübitak 4006 Bilim Fuarı İçin Çalışmalarımız Devam Ediyor

Simav’dan Misafirlerimiz Vardı

Oku ve Yüksel -Kur'an'ı Okuma ve Anlama Projesi Kız Öğrenci Grubunda Bu Hafta 22. Cüz, Erkek Öğrenci Grubunda 21. Cüz Tamamlandı.

Hayatımdaki Sünnet Projesinde Bu Hafta

Nis

Hayatımdaki Sünnet-40 Hadisi Okuma Anlama ve Yaşama Projesi ERKEK grubu öğrencilerimiz bu hafta "İyilik güzel ahlaktan ibarettir. Günah ise kalbini tırmalayıp durduğu halde insanların bilmesini istemediğin şeydir.” hadisini işlediler.