May

15-16 Mayıs 2024 tarihleri arasında "Mihraplı Bilim, Sanat, Spor Şenliği" yapıyoruz.

Şenlik açılışımız 15 Mayıs 2024 Çarşamba saat 10:30'da. Tüm halkımızı şenliğimize katılmaya ve açılışa davet ediyoruz.

Şenlik İçeriği:

Tübitak 4006 Bilim Fuarı

Teknofest Çalışmaları

Arapça Ders Ürünleri Sergisi

Ebru Atölyesi

Hüsn-i Hat Atölyesi

Tezhip Atölyesi

Karakalem Atölyesi

Resim Sergisi

Enstrüman Deneyim Atölyesi

Yetenek Sınavları Bilgilendirme

Mûsikî Dinletileri

Sportif Oyunlar, Yarışmalar, Turnuvalar

Okul Yararına Kermes (Gıda, yiyecek, içecek, giyim, züccaciye)

May

Bir grup öğrencimiz İHL Meslek Dersleri öğretmenimiz Abdullah Çokadar refakatinde İstanbul Gezisi yaptı. ARGE (Akran Rehberliği ve Gençlik Etkinlikleri) Projesi Abdulhamid Han Okumaları kapsamında yapılan gezi için Bursa İl MEM ve Bihmed e teşekkür ederiz.

May

Şiir ve Tefekkür Kulübünün hazırladığı “Şiarımız Sevgi” temalı şiir dinletisi konferans salonunda icra edildi. Türk Edebiyatının seçkin şairlerinin kaleme aldığı, milli ve manevi değerlerimizin en güzel şekliyle dile getirildiği şiirlerden oluşan dinleti, öğretmen ve öğrencilerimizin beğenisini kazandı. Programda görev alan tüm öğrencilerimize ve kulüp danışman öğretmeni Haluk Hoş hocamıza teşekkür ederiz

May

4 öğrencimiz ve İngilizce Öğretmenimiz Nazife Demiröz Yavuz  Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Erasmus+ Okul Eğitimi Konsorsiyumu Öğrenci Hareketliliği kapsamında İspanya/Malaga'ya gittiler. 13-17 Mayıs tarihleri arasında İspanya'da hareketlilik programına katılacaklar.

May

Vakti Kuşanmak Projesi kapsamında bir grup öğrencimizle  mahallemizdeki Osmangazi Hüdavendigar Camii ziyaret edildi. Öğrencilerimizle cami adabı konusunda sohbet edildi. Program sonunda öğrencilerimize ikramda bulunuldu. Öğrencilerimize refakat eden İHL Meslek Dersleri öğretmenlerimiz Rabia Tek ve Nuran Özarslan'a teşekkür ederiz.

May

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından İlimiz genelinde düzenlenen 11. Uluslararası Arapça Yarışmaları Şiir Okuma Branşında 9. Sınıf Öğrencimiz Mehmet Efe Akyüz 4️⃣. Oldu. Öğrencimizi tebrik ediyor, Koordinatör Müdür Yardımcısı İrfan Er ve Danışman Öğretmenimiz Hatice Sevinç'e teşekkür ediyoruz.

May

Satranç Kız Takımımız Okul Sporları kapsamında Osmangazi İlçemizde yapılan turnuvada İLÇE 2️⃣.Sİ OLDU. Öğrencilerimizi tebrik ediyor, başta Satranç Antrenörümüz Hakan Uluçay olmak üzere, yetişmelerinde emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

May

Bugün Altıparmak Fethi Açan Çiçek Ortaokulu öğrencileri misafirimiz oldu. Okulumuzu ve okulumuzda uygulanan projeleri tanıttık. Geleneksel sanatlar deneyimi ve musikî meşkleri ile güzel bir program yaşadık.

May

Hikmet Projesi kapsamında projede yer alan öğrencilerimiz arasında kurulan ekipler Matematik alanını inceledi. Hint ,Yunan ve  İslam Medeniyeti dönemlerinin birbirleri ile olan etkileşimi üzerinde durdular.  Matematiğe katkı sağlamış isimlerden; Thales, Pisagor, Platon, Aristoteles, Harezmi, Ömer Hayyam, Hüseyin Tevfik Paşa, Takiyüddin er-Râsıd, Cahit Arf hakkında literatür taraması yaptılar.  Ekip olarak hazırladıkları sunumları okulumuzdaki arkadaşlarına sundular.

May

"Gazze İçin Kampüsler Ayağa, Yaşasın Küresel İntifada" sloganıyla tüm dünya üniversitelerinde olduğu gibi Bursa Uludağ Üniversitesi Kampüsünde de Direniş ve Protesto Nöbeti başladı. Bir grup öğrencimiz İHL Meslek Dersleri öğretmenimiz Firdevs İzgördü Aygün mihmandarlığında Kampüsteki abi ve ablalarına destek için gittiler. Çadır  nöbeti tuttular. Tüm dünyanın gözü önünde yaşanan soykırıma karşı protestoya katıldılar.

May

Genç ÖNDER  ve Genç Yihmed ekipleri kız öğrencilerimize yönelik Hedef Belirleme Semineri yaptılar. Ziyaretleri için misafirlerimize teşekkür ederiz.

May

Vakti Kuşanmak Projesi kapsamında 10-C sınıfı öğrencilerimiz İHL Meslek Dersleri öğretmenlerimiz Rabia Tek ve Nuran Özarslan refakatinde Mihraplı Camiinde namazlarını eda edip ardından birlikte yemek yediler. Organizasyon için öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

May

Öğrencimiz Talha Yalçın Okul Sporları Marmara Bölgesi Grup Yarışlarında  Geleneksel Türk Okçuluğu Gençler A kategorisinde BÖLGE 4️⃣.SÜ OLDU ve Türkiye finalleri için Mersin'e gitmeye hak kazandı. Başta Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenimiz Yasemin Alimollaoğlu  olmak üzere ailesi ve yetişmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

May

Genç Sadâ Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması Marmara Bölge Finalinde öğrencimiz Ahmet Sami İlhan Bölge 3️⃣.sü oldu. Öğrencimizi tebrik eder, başta ailesi ve İHL Meslek Dersleri öğretmenlerimiz olmak üzere, yetişmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

May

Kariyer Rehberliği kapsamında 11. Sınıf öğrencilerimizle Uludağ Üniversitesine tanıtım gezisi düzenledi. Gezide Tıp Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Bilgisayar Mühendisliği, Otomotiv Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Eğitim Fakültesi ve Fen-Edebiyat Fakültesinin bölümleri tanıtıldı. Geziye refakat eden Rehber Öğretmenimiz Çağla Nur Günal Çalış a teşekkür ederiz.