May

"Gazze İçin Kampüsler Ayağa, Yaşasın Küresel İntifada" sloganıyla tüm dünya üniversitelerinde olduğu gibi Bursa Uludağ Üniversitesi Kampüsünde de Direniş ve Protesto Nöbeti başladı. Bir grup öğrencimiz İHL Meslek Dersleri öğretmenimiz Firdevs İzgördü Aygün mihmandarlığında Kampüsteki abi ve ablalarına destek için gittiler. Çadır  nöbeti tuttular. Tüm dünyanın gözü önünde yaşanan soykırıma karşı protestoya katıldılar.

May

Genç ÖNDER  ve Genç Yihmed ekipleri kız öğrencilerimize yönelik Hedef Belirleme Semineri yaptılar. Ziyaretleri için misafirlerimize teşekkür ederiz.

May

Vakti Kuşanmak Projesi kapsamında 10-C sınıfı öğrencilerimiz İHL Meslek Dersleri öğretmenlerimiz Rabia Tek ve Nuran Özarslan refakatinde Mihraplı Camiinde namazlarını eda edip ardından birlikte yemek yediler. Organizasyon için öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

May

Öğrencimiz Talha Yalçın Okul Sporları Marmara Bölgesi Grup Yarışlarında  Geleneksel Türk Okçuluğu Gençler A kategorisinde BÖLGE 4️⃣.SÜ OLDU ve Türkiye finalleri için Mersin'e gitmeye hak kazandı. Başta Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenimiz Yasemin Alimollaoğlu  olmak üzere ailesi ve yetişmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

May

Genç Sadâ Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması Marmara Bölge Finalinde öğrencimiz Ahmet Sami İlhan Bölge 3️⃣.sü oldu. Öğrencimizi tebrik eder, başta ailesi ve İHL Meslek Dersleri öğretmenlerimiz olmak üzere, yetişmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

May

Kariyer Rehberliği kapsamında 11. Sınıf öğrencilerimizle Uludağ Üniversitesine tanıtım gezisi düzenledi. Gezide Tıp Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Bilgisayar Mühendisliği, Otomotiv Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Eğitim Fakültesi ve Fen-Edebiyat Fakültesinin bölümleri tanıtıldı. Geziye refakat eden Rehber Öğretmenimiz Çağla Nur Günal Çalış a teşekkür ederiz.

MİHRAPLI’DA GEÇEN HAFTA ️(22 Nisan-28 Nisa 2024)⬅️

Yıldırım Ticaret Borsası İHO Okulumuzu Ziyaret Etti

Hikmet Projesinde Matematik ve Mantık Konuşuldu

Tezhip Sanatkârı Elif Birkan’ı Misafir Ettik

Ezanı Güzel Okumada Bölge 3.Sü Olduk

Masa Tenisinde İlçe 1.Si Olduk

Mezunumuz Psikolog Melike Budak’ı Ağırladık

Altı Başlıkta Bursa Projesinin Gezisi Yapıldı

Nilüfer AİHL’den Okulumuza Ziyaret

May

1. Dünya Savaşı’nda koca bir İngiliz ordusunun esir alındığı Kûtu’l-Amâre Zaferinin 108. yılında şanlı ecdâdımızı rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyoruz.  "Tarih bu olayı yazmak için kelime bulmakta müşkülata uğrayacaktır. İşte 'Osmanlı sebatının, İngiliz inadını kırdığı' birinci zaferi Çanakkale'de, ikinci zaferi burada görüyoruz."  (Halil Paşa'nın zaferin ardından 6. Orduya gönderdiği mesajdan)  #kutülamare

May

İlimizin seçkin okullarından Nilüfer AİHL'den bir grup öğrenci ve öğretmenimiz okulumuzu ziyaret etti. Okulumuzda uygulanan projeler hakkında bilgi alan misafirlerimiz Buhûrîzâde  Mustafa Itrî Mûsikî Koridorunu ve Geleneksel Türk İslam Sanatları koridor, atölye ve sergi alanlarını gezdiler.

May

Altı Başlıkta Bursa isimli Tübitak 4006 Projemizin saha gezileri tamamlandı. Öğrencilerimiz Bursa'nın tarihi mekanlarını gezerek araştırmalarını yaptılar. Projeye danışmanlık yapan ve geziye refakat eden İHL Meslek Dersleri öğretmenlerimiz Rabia Tek Nuran Özaslan ve Emine Polat'a teşekkür ederiz.

May

Nisan ayı Şube Öğretmnler Kurulu (ŞÖK) toplantıları ilgili müdür yardımcılarımızın başkanlığında yapıldı. Sınıf sınıf değerlendirmeler yapıldı. Başarının artırılması için alınacak tedbirler görüşüldü.

May

Kariyer Günleri kapsamında, aynı zamanda okulumuzun da mezunu olan Psikolog Melike Budak 11. Sınıf öğrencilerimizle bir araya geldi. Alanla ilgili keyifli bir sohbet oldu. Etkinliği organize eden Rehber Öğretmenimiz Çağla Nur Günal Çalış ve Pskolog Melike Budak'a teşekkür ederiz.

May

Masa Tenisi Takımımız Okul Sporları kapsamında düzenlenen müsabakalarda tüm rakiplerini yenerek Osmangazi İlçe 1️⃣.si oldu. Öğrencilerimizi tebrik ediyor, başta Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenimiz Yasemin Alimollaoğlu olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

May

Öğrencimiz Ali Atalay Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından Tekirdağ'da düzenlenen Genç Bilaller Ezanı Güzel Okuma Yarışması Marmara Bölge Finalinde Bölge 3️⃣.sü olmuş ve bizleri gururlandırmıştır. Başta danışman öğretmenlerimiz Serkan Denkçi ve Abdullah Çokadar olmak üzere, İHL Meslek Dersleri öğretmenlerimize, yetişmesinde emeği geçen ailesine ve hocalarına teşekkür ederiz.

May

Bugün kıymetli tezhip sanatkârı Elif Birkan hanımefendiyi misafir ettik. Kendisinden sanat yolculuğunun hikayesini, tezhip sanatı hakkındaki fikir ve tavsiyelerini dinledik. Eserlerini canlı görme imkânı da bulduğumuz hocamıza şükranlarımızı sunuyoruz. .