Ara

ARAPÇA E-TWİNNİNG PROJEMİZ ARAPÇA DİJİTAL SÖZLÜK 9. SINIFLARDAN 5 ÖĞRENCİMİZLE BAŞLAMIŞTIR.

Ara

ŞEHRİMİ GEZİYORUM PROJESİ 3. Gezisi yapıldı.

Medeniyetimizin Kadîm Unsurları ve Padişah Türbeleri konusuna odaklanan geziye 12. Sınıf kız öğrencilerimiz katıldılar.

ARAMA KURTARMA, TAHLİYE VE YANGIN SÖNDÜRME TATBİKATI YAPILDI

Bu gün okulumuzda İHH Arama Kurtarma Birimiyle ortaklaşa Arama Kurtarma, Tahliye ve Yangın Söndürme Tatbikatları yapıldı. Acil Durumda Yapılması Gerekenlere ilgili seminer düzenlendi.

ELSEFE VE HİKMET SOHBETLERİ BAŞLADI

Felsefe ve Hikmet Sohbetlerinin ilki okul kütüphanesinde yapıldı.

Durmak Yok, Çalışmaya Devam

Hedef 2022 kapsamında 12. Sınıflarımızla 15. TYT, 5. AYT Deneme sınavımızı ve 9, 10 ve 11. Sınıflarımızla 4. Kazanım Değerlendirme Sınavımızı yapıyoruz.

#hedef2022

Ara

ŞEHRİMİ TANIYORUM GEZİLERİ DEVAM EDİYOR!

Gezi Konusu: Medeniyetimizde  Medrese, Türbe, Çeşme ve Çarşılı Köprü

Başvuru: Mehmet Ali Gündüz (Tarih Öğretmeni) Abdullah Çokadar (İHL Meslek Dersleri Öğretmeni)

Tarih: 11 Aralık 2021 Cumartesi

Saat: 12:45

Buluşma Yeri: Abdal Camii

Ara

Okulumuzun öğrencileri Bursa Büyükşehir Belediyesinin düzenlemiş olduğu Mesut Uçakan Film günleri etkinliğine katıldı. Farklı öğrenci gruplarımız Mesut Uaçakan Filmlerinden 'Suveyda'' "Yalnız Değilsiniz" ve "Reis Bey" filmlerini izlediler. Öğrencilerimiz yakın tarihimizde Anadolu'da yaşananları beyaz perdede görmüş oldu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Tayyare Kültür Merkezinde düzenlenen Mesut UÇAKAN Film Günleri Kapsamında Okulumuz öğrencilerinin katıldığı seanslar ve filmler

6 Aralık Pazartesi / 13.00 REİS BEY Sinema Filmi
7 Aralık Salı / 10:00 SUVEYDA Sinema Filmi
7 Aralık Salı / 13:00 YALNIZ DEĞİLSİNİZ Sinema Filmi

Etkinliği organize eden ve öğrencilerimize refakat eden Ömer Köylü, Tuba Kaçar, Gülsüm Karakuş, Hatice Sevinç, Abdullah Çokadar ve Ahmet Çabuk hocalarımıza teşekkür ederiz.

Ara

Okulumuz kitap okuma grupları olarak Bursa Büyükşehir belediyesinin düzenlemiş olduğu ikinci kitap fuarını ziyaret ettik. Öğrencilerimiz kitapların kokusunda bir gün geçirdiler.

07.12. 2021 Salı günü Prof. Dr. Nurullah Genç hocamızın söyleşilerine katıldık. Yeni bir medeniyet vizyonunu dinledik. Öğrencilerimiz kültürel birikimlerine akademik değer katmış oldular. Her şiirin bir hikâyesi olduğunu öğrendiler.

08.12.2021 Çarşamba günü Hayati İnanç hocamızın söyleşisine katıldık. Bursa'nın tarihi değerlerinden, Şeyh Galip divanlarına, Necip Fazıl şiirlerine bir manevi yolculuk yaptılar.

Etkinliklerin organizasyonunu yapan Ahmet Çabuk ve Tuba KAÇAR Öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ara

"Takip etmediğin iş senin değildir."

Tüm sınıflar için 1. Dönem Veli Toplantılarımızı 05 Aralık 2021Pazar Günü Saat: 11.00-13.30 arası gerçekleştirdik. Katılımın oldukça yüksek olduğu toplantıda okulumuz ve öğrencilerimizin genel durumları görüşüldü.

DURMAK YOK, ÇALIŞMAYA DEVAM

Öğrencilerimizin akademik başarılarını artırmak için, Hedef 2022 kapsamında 12. sınıflarımızla 12. TYT, 4. AYT Deneme Sınavını, 9. 10. ve 11. sınıflarımızla 3. Kazanım Değerlendirme Sınavını yapıyoruz.

"Sağlam bir karakter, iyi bir kariyer için..."

Kas

Felsefe Öğretmenimiz Sinan Üslü Her Cuma saat 16:15'te Okul Kütüphanesinde ERKEK ÖĞRENCİLERLE "Felsefe ve Hikmet Sohbetleri" yapacak. Felsefe ve Düşünce Kulübü kapsamında düzenlenen etkinliğe başvuruyu Felsefe Öğretmenimiz Sinan  Üslü'ye yapabilirsiniz.

Kas

Öğretmenlerimize yönelik olarak planladığımız Öğretmen Mesleki Gelişim Seminerlerimizden 5. si  EBA AKADEMİK DESTEK PLATFORMU TANITIMI konuluydu. "Zor Zamanlarda Öğretmen Olmak" temalı seminer İl Milli Eğitim Müdürlüğü Arge Birimi Fatih Proje Eğitmeni Alper Bayramoğlu hocamız tarafından sunuldu. Zoom platformundan gerçekleşen seminer öğretmenlerimizin tam kadro katılımıyla gerçekleştii. Alper hocamıza ve etkinliğe katkı sunan öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Kas

İyi örnekleri yaygınlaştırmak, istişare ve değerlendirmeler sonucu eğitimde kalitenin artırılmasını sağlamak amacıyla Sivas ili Suşehri İlçesi Semiha Yıldırım Anadolu İmam Hatip Lisesi idareci ve öğretmenleri okulumuzu ziyaret ettiler. Ziyarette iyi örnekler ve iş birliği alanları müzakere edildi. Tecrübe paylaşımı yapıldı.

Kas

e-Twinning Projeleri kapsamında farklı farklı projelerde Öğretmenlerimizle birlikte çalışmalar yapan öğrencilerimizi başarı belgeleriyle ödüllendirdik.

Geçen sezon yürttüğümüz e-Twinning Projelerimiz; BRIDGING THE GAP WITH ENGLISH, DIFFERENCES CAN MAKE BEAUTIFUL, Muhteşem Dörtlü Muhteşem Kalmalı, Eğlenerek Arapça, Geleceğini Düşün Suyunu Koru, I SPEAK ENGLSH, I EMPATHIZE, FROM DARKNESS INTO LIGHT ve World of the Elements, Elements of the World projeleri oldu.

Bu projelerde 60 a yakın öğrencimiz projelerle ilgili bir çok etkinlik toplantı ve seminere katılarak kendilerini geliştirme imkanı buldular. Proje yürütücüsü Öğretmenlerimiz; Nazife Yavuz, Öznur Uzun, Serap Öktem, Hatice Sevinç ve Tuba Kaçar hocalarımıza teşekkür ederiz.