Kas

Okulumuzda 5 Temmuz 2021 tarihinde başlamış olduğumuz HEDEF YKS 2022 programı çerçevesinde oluşturulan Akademik Takip Komisyonunun hazırlamış olduğu yıllık eylem planını yaptık. Bu çalışmayı öğrenci ve velilerimize ilan ediyoruz.

Yükseköğretim sınavına hazırlanan öğrencilerimizi desteklemek ve motivasyonunu artırmak için; Hedef YKS 2022 yıllık eylem planı içinde yapılması planlanan Kasım ayı ara kamp döneminin programını hazırladık. Program içeriği SAY-EA-SÖZ bölüm öğrencileri için aşağıdaki şekilde uygulanacaktır.

Kas

Okulumuzda kitap okuyan öğrencileri buluşturmak, aralarında dostluk oluşturmak amacıyla ''' adıyla bir proje başlattık.

Başlangıçta herkesi ilgilendiren bir konu seçtik 'Sosyal medya ve sanal dünya '

Bu konuyla ilgili akademisyen uzmanlarca hazırlanmış 12 kitap belirlerdik. Öğrenciler ilgilerini çeken bu kitaplardan istedikleri birini seçerek kendileri temin etti ve okumaya başladı.

Projemize katılmak isteyen toplam 35 öğrenciden 3 grup oluşturduk. Her grupla ayrı günlerde haftada bir gün okul çıkışı okul kütüphanesinde buluşmak üzere karara vardık.

Buluşmalarımızda o hafta okuduğu kitaptan bizimle paylaşmak isteyen öğrencilerimizi dinledik. Bizlere aktardıkları pasaj ve tespitleri birlikte tartıştık.

Ekim ayının ilk haftasında başlayan ilk oturumumuz her hafta devam etti. Altı oturumda tamamlanan konumuzun yerine hep birlikte belirlediğimiz yeni konularla devam etmesine çalışıyoruz. Yeni konularımız

1-Z kuşağı ve etkilendiği kaynakları, gelecek endişeleri, beklentileri, varoluş şekilleri.

2-İnsanlığın taşıyıcısı önder insanların biyografileri

3- Medeniyet tarihi ve dönüm noktaları.

Projemizin en önemli kazanımı, gençlerimizin seyirci bir hayatı, üretken bir hayata çevirme heyecanları oldu.

Ekm

Okyuroum, Paylaşıyorum Projesi kapsamında İnternet ve sosyal medya içerikli seçilen 12 kitap ,öğrencilerimize sunuldu. Öğrencilerimiz bu kitaplardan birini   seçerek temin ettiler , bu projeye katılan 10. sınıf öğrencilerinden 3 grup oluşturduk . Bu grupların birinde 12 diğerinde 9 bir diğerinde 11 öğrenci oluştu okumaya başladılar okudukları bu kitaplardan seçtikleri bölümleri bizlere anlattılar.Altı hafta sürecek bu toplantılarda herkes zamanımızın yettiği kadar söz aldı ,düşüncelerini ifade etti. Hepimiz bir anda bir çok kitabı okumuş gibi kazanım elde etmiş olduk. Etkinliği gerçekleştiren öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Ekm

İl Millî Eğitim Müdürümüz, Bursa'da imam hatip liseleri ve imam hatip ortaokullarının müdürleriyle bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantı öncesinde Bursa Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Hafız Ufuk Genç Kur'an-ı Kerim okudu.

Ardından Okulumuz Mihraplı Abdulkadir Can Anadolu İmam Hatip Lisesi Mûsikî Projesi öğrencilerimiz küçük bir dinleti sergiledi.

May

BURSA'DA HEM NİTELİKLİ BİR LİSE EĞİTİMİ, HEM MÜZİK/MÛSİKÎ EĞİTİMİ VEREN BİR PROJE OKUL VAR

Müziğe ilgi ve yeteneği olan 8. ve 9. sınıf ERKEK öğrenciler için Ön Başvurular başladı.

May

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından AİHL'ler arasında düzenlenen "Genç Sadâ Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması" Bursa il finalinde Mûsikî Projesi 9. sınıf öğrencimiz Ahmet Sami İlhan 1. olmuştur. Öğrencimizi, Danışman öğretmeni A. Furkan Güneş'i ve ailesini tebrik ediyoruz. Bölge finalinde başarılar diliyoruz.