Haz

Bu haftaki dersimizin konusu problemin anlatılması ve oluşturulmasıydı. İngilizce öğretmeni Öznur UZUN tarafından akıllı tahta kullanılarak  "CANVA Web2  aracı ile afiş hazırlama" Sunumu yapılarak öğrencilerden proje afişini ve sloganını oluşturmaları istendi.

Yapılan uygulama ile farklı disiplinler arasında yapılan işbirliği ile öğrencinin tek yönlü düşünmekten uzaklaşarak konunun farklı bakış açılarıyla zenginleştirilmesi, öğretmenleri arasındaki işbirliğinin fark ederek disiplinleri ilişkilendirmesi ve problem odaklı projeyi değişik alanları kullanarak çözmeye çalışması hedeflenmiştir.

Derslerde aktif şekilde çalışan öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Afiş Çalışmalarını tamamlayan öğrencilerimize ikramlıklar hazırlayarak onları dinlendiren öğretmen arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz.

Harezmi Eğitim Modeli için Öğrencilerimiz Tarafından Hazırlanan Afişlerimiz

Çalışmalarından dolayı kıymetli öğrencilerimize teşekkür ediyoruz. Yapılan anket oylaması ile afiş birincisi belirlenerek eğitim afişi olarak seçilmiştir. 1. Olan öğrencimiz F. Azra Kurşun'u tebrik ediyoruz.

ÖĞRENCİLERİMİZ KAMPTA

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE (Akran Rehberliği ve Gençlik Etkinlikleri) Projesi kapsamında öğrencilerimiz Atatürk Kent Ormanında Çadır kampı yaptılar.

Haz

11. Sınıf öğrencilerimiz ile Yaz Dönemi Destekleme ve Yetiştirme Kurs planlarımızı yaptık.

Sınıflar Arası Voleybol Turnuvasında

12/B sınıfı1.

11/A sınıfı 2.

10 /A sınıfı ise 3. olmuştur.

Öğrencilerimizi tebrik ediyor, turnuvayı düzenleyen Beden Eğitimi Öğretmenimiz Yasemin Alimollaoğlu na teşekkür ediyoruz.

Haz

ZAMANI GELDİ, ŞİMDİ HASAT VAKTİ!

05 Haziran Pazar Günü Liselere Giriş Sınavına (LGS) girecek tüm 8. SINIF öğrencilerimize başarılar dileriz. Sınavdan sonra sizi okulumuzu ziyarete bekliyoruz.

Haz

9. Sınıflar arası Matematik Bilgi Yarışması yapıldı. Yarışmanın galibi 9-C sınıfı oldu. Öğrencilerimizi dağ kızağı biletiyle ödüllenfirdik. Matematik zümre öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Haz

12. Sınıf öğrencilerimiz #İznik Gezisi yaptılar. İznik'in tarihi mekanlarını rehber eşliğinde tanıdılar. Gezi organizasyonu için İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze teşekkür ederiz.

#bursailmem

#iznik

#mihraplıabdulkadircananadoluimamhatiplisesi

MÛSİKİ PROJESİ AVRUPA YOLCUSU

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ve MÜSDAV himayelerinde Itrî Kültür&Sanat Projesi kapsamında Mûsikî Projesi öğrencilerimizden bir grup bir dizi konser için Avrupa'ya gidiyor.

Haz

8. Sınıf bitiyor, LGS yaklaşıyor!

HAYALİNDEKİ OKULU KAZANMAK İÇİN ÇOK AZ ZAMANIN KALDI!

⚠️Yoğunlaş!⚠️Kendine inan!⚠️Temponu artır!⚠️Bir adım öne geç!⚠️Engelleri aş!⚠️Hedefini unutma!⚠️Zirveyi hedefle!⚠️Kendinin kahramanı ol!⚠️Hayaline ulaş!

Biz Seni Bekliyoruz!

Haz

Kız öğrencilerimiz ve anneleri için yıl boyunca devam eden MEÂL HATMİ VE TEFSİR SOHBETLERİ artık yeni günü ve yeni saatinde.

Her Çarşamba Saat: 21.00'de bekliyoruz.

Moderatör: Nurcan Nurlu Çelikaylı

May

Okulumuz Mihraplı Abdulkadir Can Anadolu İHL öğrencisi İclal Ceren Aydın İstanbul'da yapılan 7.Turkish Open Kickboxing Word Cup'ta kendi kategorisinde Dünya 2.si olarak hepimizi sevindirdi. Öğrencimizi ve emeği geçenleri tebrik ederiz.

May

eTwinning projelerinin yaygınlaştırılması ve tanıtılması amacı ile Osmangazi İlçemizde toplantıya katılan öğretmenimiz Öznur Uzun'a çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz.

Nis

2022 Yılı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Başvuruları 21 Nisan -13 Mayıs Arasında Başlıyor.

İLKÖĞRETİM VE ORTAÖĞRETİM KURUMLARI BURSLULUK SINAVI (İOKBS) ile ilgili Başvuru ve Uygulama Kılavuzu'na aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Başvuru Aşamaları:

1-Öğrenci okul idaresinden "Başvuru Formu" alacak

2- Yetkili kişi, kurum veya kuruluşlardan alınan 2021 yılına ait gelir durumunu gösteren belge temin edilecek. Ailede çalışan herkes için bu belge edinilmelidir. Örneğin ailede anne ve baba çalışıyorsa her ikisi de işyerinden onaylı 2021 yılına ait gelir belgelerini alacaklar. Ailenin başka herhangi bir geliri varsa bunu da resmi belge ile sunmak zorundadır.

3-Öğrenci velisi 1. maddedeki başvuru formunu doldurup imzaladıktan ve 2. maddede yer alan gelir belgelerini de ekledikten sonra okul idaresine sınav başvurusu yapabilecek.

ÖNEMLİ NOT: Ailenin 2021 senesi yıllık gelir toplamından fert başına düşen toplam miktarın 18.160,00 (onsekizbinyüzaltmış) TL'yi geçmemesi gerekir. Aile gelirinin tespitinde ailenin 2021 yılında elde ettiği tüm gelirleri esas alınacaktır.

Nis

Okul İyilik Kulübümüz, Osmangazi Müftülüğü ve TDV Osmangazi Şubesi işbirliğiyle başlattığımız İdlib Yardım Kampanyası sona erdi. Kampanya sonunda toplanan ve satın alınan yardım malzemeleri ve öğrenci mektupları Osmangazi Müftümüz Mehmet Uzun, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekilimiz Mehmet Toksoy ve öğrencilerimizin katıldığı törende dualarla uğurlandı.

Bu haftaki konumuz "TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞININ YARATICILIĞA ETKİSİ"

Görevli öğretmen arkadaşlarımız: Nazife YAVUZ, Sıddıka AVCI, Öznur UZUN, Serap ÖKTEM, Hatice BEYOĞLU, Meryem KARA

Öğrencilerin daha önce Mind Meister zihin haritası ile oluşturmuş oldukları HİS Cümlemiz olan "Teknolojinin Sağlığıma Etkileri Nelerdir?" alt başlıklarından bu hafta "Teknolojinin yaratıcılığa etkileri nelerdir?" üzerine etkinlikler yapılması planlanmıştır. Teknoloji günümüzde önemli bir yer teşkil etmektedir. Bununla birlikte sosyalleşme yönünde bazı dezavantajlar teşkil etmektedir. Bu amaçla bu haftaki uygulamamızda öğrencilerimizle birlikte hem sosyalleşme, hem de sanatsal bir ürün ortaya koyarak öğrencilerimizin yaratıcılığını geliştirmek amacıyla "Ebru sanatı ile kupa boyama etkinliği" planlanmaktadır. Ayrıca Edebiyat Öğretmenimiz Sıdıka AVCI tarafından yapılacak şiir yazma etkinliği ile öğrencilerin şiir sanatına olan ilgisi arttırılacaktır.

Dersimizin işlenişi sırasında çekilen fotoğraflardan dersimizi takip edebilirsiniz.

Eğitimde temel amacımız öğrencilerin aktif olduğu etkinliklere yönelmektir.