Nis

BİN AYDAN daha hayırlı olan KADİR GECENİZİ tebrik eder, ülkemiz, milletimiz ve tüm İslam Âlemi için hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ederiz. #KadirGecesi #MihraplıdaRamazan

Nis

Okul Sporları Kapsamında ilimizde düzenlenen Okullar Arası Geleneksel Türk Okçuluğu Gençler Müsabakalarında 12. Sınıf öğrencimiz Talha Yalçın Bursa 3.sü, 12. Sınıf öğrencimiz Furkan Cansız ise Bursa 5.si olmuştur. Öğrencilerimizi tebrik ediyor, yetişmelerinde emeği geçen öğretmenlerimiz ve ailelerine teşekkür ediyoruz.

Nis

Hayatımdaki Sünnet-40 Hadisi Okuma, Anlama ve Uygulama Projesi kapsamında "Mü'min müminin kardeşidir" hadis-i şerifi'nin hayata uygulamasını yapmak için projedeki  kız  öğrencilerimiz kendi aralarında Ramazan-ı Şerif münasebetiyle hediyeleşme etkinliği düzenlediler. Etkinliği organize eden proje mihmandarı öğretmenimiz Nurcan Nurlu Çelikaylı ya teşekkür ederiz.

Nis

Mihraplı'da 4️⃣. İftar Sofrasının konukları 11. ve 12. Sınıf kız öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizdi. Hayır sahiplerinden Allah razı olsun.

Nis

TEKNOFEST 2024 Liseler arası İHA yarışmasında 2 takımımız ilk aşamada başarılı takım olarak sonraki aşamaya geçti. Abluka ve Aerotech Takımlarımızı, TEKNOFEST Koordinatörümüz Meryem Kara'yı ve Danışman öğretmenlerimizi tebrik ederiz.

Nis

Arapça Kulübü öğrencilerimiz danışman öğretmenleri Hatice Sevinç'in mihmandarlığında Ramazan Ayı münasebetiyle Peygamberimizin hayatını ve kişiliğini anlatan Arapça bir duvar gazetesi hazırladılar.

Nis

Mûsikî Projesi öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz, Osmangazi Belediyesi tarafından, Panorama 1326 Fetih Müzesinde düzenlenen 60. Kütüphane Haftası Etkinlikleri açılış konserinde sahne aldılar.

Nis

Hayatımdaki Sünnet-40 Hadisi Okuma, Anlama ve Uygulama Projesi ERKEK grubu öğrencilerimiz bu hafta "Allah’ım! İki zayıf kimsenin, yetimle kadının hakkını yemekten herkesi şiddetle sakındırıyorum.” hadisini öğrendiler. Daha sonra ilgili hadis kapsamında 4 yetimi olan bir anneye 2 Ramazan kolisi ve 5560 tl  nakdi yardımı teslim ettiler.

Nis

Okulumuzda uygulanan #HikmetProjesi kapsamında, Osmangazi Müftülüğü  ve Türkiye Diyanet Vakfı Osmangazi Şubesiyle ortaklaşa yürürttüğümüz "Yolun İyilik Olsun, Hayır Marketi" erzak toplama etkinliğinde toplanan erzak kolileri İlçe Müftümüz Mehmet Uzun ve müftülük vaizi Fatma Kırçıl Akkoç un da hazır bulunduğu bir törenle Hayır Markete teslim edildi. Hayır Marketin çalışma sistemi hakkında bilgi veren müftümüz, marketi ve market deposunu öğrencilere gezdirdi. Daha sonra proje öğrencileri market deposunda ve markette vakıf yetkilileri nezaretinde düzenleme ve paketleme işinde yardımcı oldular. Yapılan faaliyet için ilçe müftüsü Mehmet Uzun tarafından öğrencilere Teşekkür Belgesi takdim edildi. Başta Coğrafya öğretmenimiz Hatice Gökçe Doğru olmak üzere etkinliğin yapılmasında emeği geçen  herkese teşekkür ederiz.

Nis

Mihraplı'da her yıl bir Ramazan Geleneği olan iftar sofralarının üçüncüsünü 9. ve 10. Sınıf Erkek öğrencilerimiz için kurduk. Yaklaşık 100 öğrenci ve öğretmenimizin katıldığı iftar programına okulumuzun bânisi ve hâmisi değerli büyüğümüz Cemalettin Can ve eşi Emine Can da iştirak etti. Ramazan boyunca her hafta sofralarımız kurulmaya  devam edecek. #MihraplidaRamazan

Nis

9., 10. ve 11. Sınıf seviyelerinde 6. Genel Kazanım Değerlendirme Sınavını yaptık.

Nis

ÖĞRENCİMİZ BÜŞRA KASAPOĞLU 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ RESİM YARIŞMASINDA İLÇE İKİNCİSİ OLDU  18 Mart Çanakkale Zaferi sebebiyle Osmangazi Müftülüğü tarafından ilçe genelinde düzenlenen ve çok sayıda öğrencinin katıldığı  resim yarışmasında Geleneksel ve Çağdaş Görsel Sanatlar Projesi öğrencimiz Büşra Kasapoğlu ilçe ikincisi oldu. Öğrencimiz İlçe Müftülüğü Şube Müdürü Yunus Emre Kır, Din Hizmetleri Uzmanı Dr. İbrahim Akşit ve İlçe Gençlik Koordinatörü Osman Civelek'in de hazır bulundukları törende ödülünü aldı. Öğrencimizi tebrik ediyor, danışman öğretmenler Yasin Urhan ve İzden Coskun a teşekkür ediyoruz.

Nis

Sınıflar Arası  Münazara Turnuvası Finali   9 -G ile 11-A sınıfları arasında yapıldı.11-A kazanan takım olurken öğrenciler münazarayı keyifle izlediler ve münazara sonunda izleyiciler de değerlendirmelerde bulundular. Turnuvayı  organize eden Türk Dili ili ve Edebiyatı Zümresine ve Münazara Kulübü'ne teşekkür ederiz

Nis

Öğrenci, öğretmen ve velilerimizden oluşan yaklaşık 400 kişilik bir ekiple Ümmet İftarı yaptık. İftarı okul bahçemizde Okul Aile Birliğimiz ve İHL Meslek Dersleri Zümremiz ortaklaşa düzenledi. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz. #MihraplıdaRamazan

2. DÖNEM 1. ORTAK SINAVLARA DAİR AÇIKLAMALAR

(26 MART 2024 SALI – 4 NİSAN 2024 PERŞEMBE)

1- Tüm öğrencilerimiz sınavlarda uygulanacak olan kelebek sisteminde adının bulunduğu salonda ve sırada sınava girecektir.

2- Sınav süreleri 1 ders saati olan 40 dk. Olarak uygulanacak olup sınav soruları bu sürede cevaplandıracak şekilde hazırlanacaktır.

3- Sınav süresi içinde istisnai durumlar hariç lavabo kullanımı için sınıftan dışarı çıkılmayacaktır.

4- Sınav süresi boyunca sınav kâğıdı erken teslim edilse bile sınav süresi tamamlanana kadar dışarıya çıkış yapılmayacaktır.

5- Mazeretli olmak şartıyla sınava katılamayan öğrencilerimiz için telafi sınavları 4-5 Nisan tarihlerinde yapılacaktır.

6- Sınavlara katılmak tüm öğrencilerimizin kendi sorumluluklarıdır, sınavlara mazeretsiz olarak katılmayan öğrencinin katılmadığı sınavlara ait notu G olarak girilecektir.

7- Sınavlar 1. Hafta 2. ve 6. Derslerde (Cuma hariç), 2. Hafta ise 3. ve 7. Derslerde yapılacaktır.

8- Düşünme Eğitimi, İslam Ahlâkı, Temel Matematik, Tefsir Okumaları, Fıkıh Okumaları, Astronomi ve Uzay Bilimleri, Sosyoloji, Proje Tasarımı ve Uygulamaları, İklim Çevre ve Yenilikçi Çözümler, İslam Bilim Tarihi sınavları her öğretmenin kendi dersinde sınav veya uygulama şeklinde yapılacaktır.

9- Sınavlara ait notlar yasal süresi içinde e-okul sistemine işlenecektir.