Mrt

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 2. Dönem 1. Genel Veli Toplantısını yaptık. Sınavlar öncesi velilerimize tavsiyelerde bulunduk. Okulumuz ve öğrencilerimizle ilgili güzel istişarelerde bulunduk.

Mrt

12. Sınıf öğrencilerimizle:  -Mezuniyet süreçleri -MSÜ sınavı sonrası çalışma ve motivasyon süreci,  -YKS Kampı OGM Materyal hakkında bilgilendirme,  -Sosyal Sorumluluk Projeleri hakkında bilgilendirme, -Yapılan denemelerin süreçlerinin planlanması, -Netler ve Hedef Sıralamalar hakkında bilgilendirme,  konularında verimli bir söyleşi gerçekleştirdik.

Mrt

11. Sınıf öğrencilerimizle Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığımızca 7-8 Mart tarihleri arasında düzenlenen “Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri”ne katıldık.

Mrt

BUÜ Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümü öğretim üyesi Dr. Öğr.  Üyesi Zehra ÖZTÜRK, "Ramazan Ayı" etkinlikleri kapsamında okulumuzda düzenlenen seminere "Klasik Türk Edebiyatında Ramazan ve Bayram" başlıklı konuşmasıyla konuşmacı olarak katıldı.

Mrt

1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında Afetlere Hazırlık Kulübünün organizasyonu ile Deprem Tatbikatı yapıldı. Sirenlerin çalmasıyla önce Çök Kapan, Tutun yapan öğrencilerimiz daha sonra daha önceden öğretildiği şekliyle tahliye tatbikatı yaptılar. Okul toplanma alanında yapılan bilgilendirmeyle tatbikat sona erdi.

Mrt

“Altı Başlıkta Bursa" isimli Tübitak-4006  Projesi kapsamında Proje öğrencilerimizle  Eskici Mehmed Dede Aşevinde kahvaltı ile başlayan etkinliğimizde daha sonra Bursa Mevlevihanesi ziyaret edildi.  Üftade Türbesi ziyareti ile devam eden etkinlik Haraççıoğlu medresesinde sohbet ve değerlendirmeyle sona erdi.

Mrt

Öğrencilerimiz Tüyap Bursa 21. Kitap Fuarına katıldı. Öğrencilerimize refakat eden öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Tarih dersi kapsamında 10. Sınıf öğrencilerimizden bir grup, Tarih öğretmenleri Betül Tosun refakatinde, Bursa hanlar bölgesinde yer alan tarihi mekanları yerinde görüp inceledi ve mekanlarla ilgili kanıtları sorgulayarak notlar aldı, yerinde ve görerek farklı bir sınıf dışı etkinlik deneyimi yaşadılar.

Mrt

Hikmet Projesi Mart ayında "Sosyal Bilimlere Giriş " teması etkinlikleri kapsamında proje öğrencilerimiz, danışman öğretmenleri Hatice Gökçe Doğru ve Fatih Yıldırım refakatinde Bursa Uludağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümü ile Tarih bölümünü, Eğitim Fakültesinde PDR bölümünü ziyaret ettiler, bölüm derslerine katıldılar. Prof. Dr. Hasan Basri Öcalan'ın sohbetinde bulundular.

Mrt

9-A sınıfı öğrencilerimiz güne sınıf öğretmenleri Ahmet Çabuk'la birlikte, Mihraplı Camiinin gölgesinde kahvaltı yaparak başladılar. Organizasyon için İHL Meslek Dersleri Öğretmenimiz Ahmet Çabuk'a teşekkür ederiz.

9. 10. 11. SINIFLAR 2. DÖNEM VELİ TOPLANTISI

2023-2024 Yılı 2. Dönem 9. 10. 11. sınıflarımız için veli toplantısı 9 Mart Cumartesi Günü Saat 12’de okulumuzda yapılacaktır. Belirtilen gün ve saatte tüm velilerimizin toplantıya katılımını rica ederiz

Program Akışı:

1- 12.00-12.30 Sınıf Rehber Öğretmeniyle Görüşme (Öğrencinin Sınıfında)

2- 12.30-14.00 Birebir Öğretmen Görüşmeleri (1.Katta İlgili Salonda)

MİHRAPLI’DA GEÇEN HAFTA ️26 Şubat-03 Mart 2024⬅️

İyilikte Yarışan Sınıflar Projesi Değerlendirme Toplantısını Yaptık

11. Sınıflarla Uludağ’da YKS Motivasyon Pikniği Yaptık

Hikmet Projesinin Bu Ayki Teması Sosyal Sorumluluk ve Duyarlılık

Görünürlük ve Tanıtım Çalışmalarımız Devam Ediyor

Oku ve Yüksel Projesinde 17. Cüzü Tamamladı

Hayatımdaki Sünnet’te Yeme-İçme Âdâbı ve Sünnetleri İşlendi

9. ve 10. Sınıf Kız Öğrencilere İHL Meslek Dersleri Bilgi Yarışması Yapıldı

Mrt

Oku ve Yüksel-Kur'an-ı Kerim'i Okuma ve Anlama Projesinde ERKEK Öğrenci Grubumuz bu hafta 17. Cüzü tamamladılar. Cüz'ün mealini okuyan öğrenciler, cüzle ilgili tefsir sohbetine katıldı ve merak ettikleri soruların cevaplarını öğretmenleriyle müzakere etti. Ardından cüz sınavıyla yeni cüze geçtiler. Proje danışmanımız İHL Meslek Dersleri Öğretmeni Serkan Denkçi'ye teşekkür ederiz.

Mrt

9. ve 10. Kız Öğrenci sınıflarımız arasında İHL Meslek Dersleri Bilgi Yarışması yapıldı. Kıran kırana geçen yarışmalarda 9. sınıflarda 9-E, 10. sınıflarda 10-D sınıfı birinci oldu. Öğrencilerimizi tebrik ediyor, organizasyonu yapan İHL Meslek Dersleri Zümresine teşekkür ederiz.

Mrt

Hayatımdaki Sünnet-40 Hadisi Okuma , Anlama ve Uygulama Projesi Kız Öğrenci Grubumuz bu hafta Yeme-İçme Adabı ve Peygamber Efendimizin yeme-içme ile ilgili sünnetlerinin uygulamasını öğretmenleri nezaretinde yaptılar.